Reproducties

U kunt materiaal uit de Bijzondere Collecties laten digitaliseren, mits er geen rechten worden geschonden en de conditie van het materiaal het toelaat. Digitale opnames van werken van vóór 1900 vraagt u aan via de aanvraaglink in CataloguePlus.

Standaard-opnames van plat materiaal kosten € 15 per stuk, met een maximum van € 150 per te digitaliseren boek. Opnames worden altijd gemaakt in Tiff-formaat (300 dpi). U kunt betalen via iDEAL of creditcard. Maatwerk is mogelijk.

De levertijd voor een enkele opname is veertien dagen. De levertijd voor de digitalisering van een compleet boek wordt in overleg bepaald.

Digitale opnames publiceren

Digitale opnames mogen alleen gereproduceerd worden in publicaties indien

  • u bij de reproductie de herkomst als volgt weergeeft: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, signatuur/plaatsnummer;
  • en u een bewijsexemplaar naar de Bijzondere Collecties stuurt in geval van een papieren publicatie.

Zelf fotograferen

Na toestemming mag u ook zelf foto’s maken van materiaal uit de Bijzondere Collecties. U kunt toestemming aanvragen via een formulier in de Onderzoekzaal. Het gebruik van flits en statief is niet toegestaan.

Fotokopieën en scans maken

In de Handbibliotheek staat een kopieerapparaat waarmee u boeken uit de Handbibliotheek kunt kopiëren of scannen, mits hun conditie dat toelaat. Er is ook een reader-printer, waarmee u microfilms en -fiches kunt afdrukken of scannen.

U heeft hiervoor wel een pincode nodig. U kunt die aanvragen bij de balie van de Onderzoekzaal. Kopieën en prints kosten € 0,05 per pagina. Scans zijn gratis.

Copyright

Onder de auteurswet vallen werken van letterkunde, wetenschap en kunst tot 70 jaar na het overlijden van de maker. Voor publicatie van een opname van materiaal uit de Bijzondere Collecties dat onder de auteurswet valt heeft u toestemming nodig van de rechthebbenden. U dient zelf met hen contact op te nemen. De bibliotheek is niet aansprakelijk voor inbreuken op het auteursrecht.

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA

29 maart 2018