Foodfoto’s maken met je mobiele telefoon

Workshop door Jan Bartelsman in summerschool History of the Book

29aug2018 09.30 - 12.30

Workshop

Jan Bartelsman geeft op 29 augustus 2018 de workshop ‘Foodfoto’s maken met je mobiele telefoon’. De workshop is onderdeel van de summerschool History of the Book.

Stel je voor: je zit in een restaurant en je krijgt het allermooiste voedsel voor je neus geschoteld. Het is een plaatje, maar voor je het weet heb je het plaatje al opgegeten. Dan krijg je spijt dat je er niet eerst een foto van hebt gemaakt.

In deze workshop leer je van een van de bekendste culinaire fotografen hoe je met simpele middelen mooie foto’s maakt. Hoe laat je ingrediënten fotografisch zo fris en eigentijds mogelijk tot hun recht komen? Hoe maak je de juiste afweging tussen licht en donker, scherpte en onscherpte?

Docent

Jan Bartelsman is al 25 jaar gespecialiseerd in culinaire fotografie en film. Hij heeft klanten in binnen- en buitenland, en geeft daarnaast ook eigen werk uit. Van promotionele productfotografie en coffee table books met sterrenchefs tot toegankelijke kookboeken voor de thuiskok.

Met zijn artistieke visie en technische kennis bereikt Bartelsman beelden die opvallen en verleiden en zo het gewone overstijgen.

Datum, tijd en plaats

  • woensdag 29 augustus
  • 9.30–12.30 uur
  • Nina van Leerzaal, Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129

 

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA