Amsterdam aan je voeten

Workshop door Reinder Storm in summerschool History of the Book

31aug2018 13.30 - 16.30

Workshop

Reinder Storm geeft op 31 augustus 2018 de workshop ‘Amsterdam aan je voeten’. De workshop is onderdeel van de summerschool History of the Book. Deze workshop zit vol.

Het unieke patroon van de grachten en straten van Amsterdam spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Aan de hand van diverse vogelvluchtkaarten, plannen en plattegronden, van de zestiende tot de twintigste eeuw, is het ontstaan van dit patroon en dus ook de groei van de stad goed te volgen. En passant wordt kort ingegaan op de ontwikkeling van reproductietechnieken in het cartografische bedrijf.

De workshop wordt besloten met een wandeling door het centrum van Amsterdam, langs enkele relevante bezienswaardigheden in de stad. De wandeling eindigt in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, voor het moment dat de Frederik Mullerlezing begint.

Docent

Drs. Reinder Storm (1962) begon zijn loopbaan in 1978 in een antiquariaat in Tilburg. Hij studeerde in Amsterdam en Leiden en was meer dan twintig jaar als collectiespecialist werkzaam bij de nationale bibliotheek van Nederland.

Reinder Storm is verbonden aan de Bijzondere Collecties van de UvA als conservator cartografie, geografie en reizen. De blogs waartoe zijn werkzaamheden hem inspireren zijn te vinden op www.blogs-uva-erfgoed.nl/author/reinderstorm.

Datum, tijd en plaats

  • vrijdag 31 augustus
  • 13.30–16.30 uur
  • Regentenkamer, Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129

 

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA