Toerisme in Amsterdam

Workshop door Reinder Storm in summerschool History of the Book

25aug2017 13.30 - 16.30

Workshop

Reinder Storm geeft op 25 augustus 2017 de workshop ‘Toerisme in Amsterdam’. De workshop is onderdeel van de summerschool History of the Book.

Zelfs voor wie de hoofdstad zelden of nooit bezoekt is duidelijk dat de aantallen toeristen in Amsterdam enorm zijn gestegen. Maar het is goed te beseffen dat Amsterdam ook in vroeger dagen een grote aantrekkingskracht had op reizigers.

Aan de hand van materiaal uit de negentiende en twintigste eeuw, met name reisgidsen, wordt duidelijk gemaakt wat er in dit opzicht zoal is veranderd – en ook wat hetzelfde is gebleven.

Aansluitend maken we een korte wandeling door het centrum van de stad, met als oriëntatie een kaart uit circa 1730. Aldus wordt op aanschouwelijke wijze duidelijk dat het Amsterdam van de achttiende eeuw gewoon nog bestaat – voor wie het ziet.

Docent

Drs. Reinder Storm (1962) begon zijn loopbaan in 1978 in een antiquariaat in Tilburg. Hij studeerde in Amsterdam en Leiden en was meer dan twintig jaar als collectiespecialist werkzaam bij de nationale bibliotheek van Nederland. Hij is verbonden aan de Bijzondere Collecties van de UvA als conservator cartografie, geografie en reizen.

De blogs waartoe zijn werkzaamheden hem inspireren zijn te vinden op www.blogs-uva-erfgoed.nl/author/reinderstorm.

Datum, tijd en plaats

  • vrijdag 25 augustus
  • 13.30–16.30 uur
  • Regentenkamer, Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129

 

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA