TypeAmsterdam 2017

27sep2017 13.00 - 17.00

Symposium

Op woensdag 27 september vindt bij de Bijzondere Collecties van de UvA de conferentie TypeAmsterdam plaats, een lange middag over lopende letterzaken.

TypeAmsterdam wordt nu voor de zevende keer gehouden. De belangstelling blijkt elk jaar groter dan het aantal beschikbare plaatsen in de Nina van Leerzaal.

Type Amsterdam wordt georganiseerd in samenwerking met de mastercourse Type and Media van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De presentatie is in handen van Mathieu Lommen en Peter Verheul.

De voertaal is Engels / This is a fully English spoken conference.

Programma

De middag start om 13.00 uur precies (inloop vanaf 12.30 uur) en duurt tot ongeveer 17.00 uur. In de pauze is er koffie en thee.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Pauze | bezoek aan tentoonstellingen

En als zijn gezondheid het toelaat, spreekt ook Gerard Unger

 

TypeAmsterdam 2017

Tentoonstellingen

Tot 1 oktober loopt bij de Bijzondere Collecties de goed ontvangen overzichtstentoonstelling Modernism: in print. Dutch graphic design 1917–2017. Er is tevens een reactie hierop te zien getiteld Hansje van Halem: in patterns. Beide tentoonstellingen zijn voor TypeAmsterdam-bezoekers gratis (het tonen van een museumkaart wordt op prijs gesteld).

Ook is er een kleine pop-up tentoonstelling met werk van William Addison Dwiggins, in samenwerking met Rob Saunders (Letterform Archive, San Francisco).

Aanmelden

Wilt u verzekerd zijn van een plaats, meldt u zich dan aan via onderstaande link. Het reguliere tarief bedraagt € 15,00. Voor studenten UvA en KABK geldt een gereduceerd tarief van € 9,50.

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA