Summer school History of the Book

De tiende editie van de summerschool

19aug2019 30aug2019 09.30

Evenement

Dit jaar is de tiende editie van de jaarlijkse summerschool over de geschiedenis van het boek.

De summerschool biedt altijd een ‘à la carte’-programma. Deelnemers kunnen één onderdeel kiezen, maar ook een programma van twee volle weken, en alles daartussenin. Het aanbod is interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

Gewoontegetrouw maken docenten en deelnemers tijdens de summerschool druk gebruik van origineel en vaak uniek materiaal uit het Allard Pierson, ter illustratie of om mee te oefenen. Of het nu gaat om handschriften, bijzondere boekbanden, kaarten en atlassen, muziekdrukken, plaatwerken met natuurlijke historie, strips, kinderboeken, kalligrafie of grafische ontwerpen – het komt allemaal op tafel.