Presentatie 'Logo R.I.P.' van The Stone Twins

Eerbetoon aan en overzicht van in onbruik geraakte logo’s

06sep2012 17.00 - 18.30

Evenement

Tijdens de Boekensalon van 6 september presenteren The Stone Twins een herziene en aangevulde editie van hun boek 'Logo R.I.P.'

Tijdens de Boekensalon van donderdag 6 september presenteren The Stone Twins bij de Bijzondere Collecties / Nijhof & Lee een geheel herziene en aangevulde editie van hun boek Logo R.I.P. Vormgevers The Stone Twins lichten dan het uitgangspunt van hun publicatie toe, namelijk dat in onbruik geraakte logo’s ooit een wezenlijk onderdeel waren van onze visuele cultuur en van ons leven, en dat ze het daarom verdienen om herinnerd en zelfs bewaard te worden.

Logo R.I.P.

Logo R.I.P. is een ode aan vijftig corporate logo’s en vormt een belangrijk overzicht van deze iconen van hun tijd. Zo bevat de selectie de merken van NASA, PTT Telecom, BOAC en Pan Am. In deze herziene versie zijn ook de oude, iconische merken van AT&T, Kodak, DSM, Lucent, Rover en Xerox op het logokerkhof bijgezet. Elk lemma schetst kort maar gedetailleerd de ontwerp- en culturele achtergrond. Deze logo’s, vaak internationale designklassiekers, mogen niet in vergetelheid raken!

De eerste editie van Logo R.I.P. verscheen in 2003, en kreeg veel bijval in de pers. Zo schreef het Engelse tijdschrift Eye: ‘Logo R.I.P. works both as a critique of corporate culture and design’s complicity in it and a celebration of some of the past century’s most resonant graphic symbols.’ Het boek ontving een Lamp bij de jaarlijkse ADCN Awards en werd onderscheiden bij de D&AD Awards. Logo R.I.P. maakte deel uit van de prestigieuze tentoonstelling Graphic Design – Now in Production in de Cooper-Hewitt, National Design Museum, New York, en het Walker Art Center, Minneapolis.

  • Geschreven en ontworpen door The Stone Twins, met een woord vooraf van Gert Dumbar
  • Engelstalig, 192 pagina's, 120x170 mm, hardcover met goud op snee
  • € 17, ISBN 9789063692902
  • Uitgegeven door BIS Publishers, publicatiedatum september 2012

The Stone Twins

The Stone Twins is een creatief partnerschap, gevestigd in Amsterdam. Opgericht door tweelingbroers Declan en Garech Stone, is het bureau bekend om zijn intrigerende, conceptueel doordachte oplossingen. Het duo is ook hoofd van de afdeling Communicatie aan de Design Academy Eindhoven.

Aanmelding

Aanmelding voor de Boekensalon wordt op prijs gesteld:
receptie-otm@uva.nl of 020–5257300.

Deelname

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA