Lezingen en rondleidingen

U kunt bij de Bijzondere Collecties regelmatig lezingen bijwonen, zoals de maandelijkse Boekensalon en de jaarlijkse Frederik Mullerlezing.

In de Agenda vindt u het overzicht van de komende activiteiten. Daarnaast kunt u lezingen en rondleidingen op maat aanvragen.

Boekensalons

Sinds april 2008 organiseren de Bijzondere Collecties regelmatig Boekensalons. Ze vinden meestal plaats op de laatste donderdag van de maand, in het Museumcafé. Elke Boekensalon heeft een eigen thema. Er worden bijzondere gasten uitgenodigd, die met elkaar en het publiek in debat gaan over diverse onderwerpen.

De toegang tot de Boekensalons is gratis. Wel dient u zich gezien de beperkte capaciteit van tevoren aan te melden. Bekijk de Agenda voor actuele informatie.

Summerschool

De Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseren sinds 2010 elke augustus een summerschool over de geschiedenis van het boek. Het aanbod van cursussen, workshops en evenementen is aantrekkelijk voor ieder­een die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

De data voor de summerschool van 2019: maandag 19 augustus tot en met vrijdag 30 augustus 2019. Wilt u bericht krijgen als de inschrijving opent? Stuur ons s.v.p. een bericht en we houden u op de hoogte. 

Frederik Mullerlezing

De Frederik Mullerlezing is vernoemd naar de oprichter van de Bibliotheek van het Boekenvak, die is ondergebracht bij de Bijzondere Collecties. Met de lezing wordt beoogd de Boekhistorische Collecties van de UvA in een breed perspectief te plaatsen.

De Frederik Mullerlezing vindt jaarlijks plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. De toegang is gratis.

Rondleidingen 

Rondleidingen (maximaal 15 personen) duren 1 of 1,5 uur. U kunt kiezen uit een rondleiding door het gebouw of (in veel gevallen) een rondleiding over een tijdelijke tentoonstelling. 

Kosten

     

 door de week

€ 75

 

 in het weekend

€ 85

 

Noot: Vermelde kosten zijn voor een rondleiding van 1 uur. Bij een langere duur worden de kosten navenant hoger. Maximale aantal deelnemers is inclusief begeleiders/docenten.


Rondleiding door het gebouw (alleen op doordeweekse dagen)


Reserveren

  volwassenen scholieren
doordeweeks € 95 € 85

 

Noot: Vermelde kosten zijn voor een rondleiding van 1 uur. Bij een langere duur worden de kosten navenant hoger.

Rondleiding zijn altijd plus entree. Entree: volwassenen  € 7,50 per persoon, scholen (scholieren + begeleiders/docenten): € 2,50 per persoon. Bij het scannen van een Museumkaart vervallen de kosten voor entree voor de desbetreffende persoon. Na afloop van de rondleiding bent u vrij om in het museum te blijven tot sluitingstijd.

Reserveren


Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129: Roselien de Jager

Artis Bibliotheek, Plantage Middenlaan 45: Hans Mulder

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA

3 juni 2019