Red het historisch filmmateriaal over de UvA!

De Bijzondere Collecties wil zoveel mogelijk oude UvA-films redden. De tijd dringt, want de oude filmrollen zijn kwetsbaar. Door ze te digitaliseren kunnen we de historische beelden behouden voor de toekomst. Van het verzamelde materiaal wordt een filmprogramma gemaakt.

Met het Jaarfonds werft het Amsterdams Universiteitsfonds elk jaar voor bijzondere projecten. Dit jaar doet dit project van de Bijzondere Collecties mee.

Hoofdconservator Marike van Roon: 'Oude filmrollen zijn kwetsbaar en verpulveren snel. Daarom willen we beschikbaar filmmateriaal laten digitaliseren en daarna gebruiken voor een documentaire over de geschiedenis van de UvA, die iedereen daarna bij ons kan komen bekijken.'

Voor dit project zijn we nog op zoek naar zoveel mogelijk materiaal van voor 1970. Filmpjes over expedities, studenten, oraties, promoties, laboratoria of de mensa: allemaal even interessant, zolang er een aanwijsbare link met de UvA is. Heeft u thuis nog een filmrol liggen? Help ons en neem contact op met Esther Boeles (conservator Universiteitsgeschiedenis) of vul onderstaand formulier in.

26 oktober 2017