De best verzorgde boeken uit Brussel en Wallonië

21jun2012 16.00 - 17.30

Evenement

De best verzorgde boeken uit Brussel en Wallonië van 2011 staan centraal tijdens de Boekensalon van donderdag 21 juni bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Steph Scholten, directeur UvA Erfgoed, leidt een panelgesprek met Waalse laureaten van de Prix Fernand Baudin en met Nederlandse vakmensen. Het panelgesprek is Engelstalig. De bekroonde boeken zijn tot en met 15 juli te zien bij de Bijzondere Collecties.

Omslag van de catalogus van de Prix Fernand Baudin 2011

Deelnemers aan het panelgesprek zijn:

• Manuela Dechamps Otamendi (BE): grafisch vormgever, docent aan de Faculteit Architectuur van de Universiteit van Luik en aan l’Erg (Brussel), jurylid van de Prix Fernand Baudin
  • Luc Derycke (BE): grafisch vormgever (Studio Luc Derycke) en uitgever (MER. Paper Kunsthalle)
  • Just Enschedé (NL): Stichting De Best Verzorgde Boeken, Nederland
  • Joost Grootens (NL): grafisch vormgever (studio Joost Grootens) en docent aan de Design Academy Eindhoven
  • Charles Mazé (FR): grafisch vormgever in duo met Coline Sunier
  • Roger Willems (NL): grafisch vormgever en uitgever (Roma Publications)

Deze Boekensalon wordt georganiseerd door de Bijzondere Collecties en de jury van de Prix Fernand Baudin, in samenwerking met Boekhandel Nijhof & Lee.

Aanmelding wordt op prijs gesteld: receptie-otm@uva.nl of 020–5257300.