Nieuw boek over Wim Crouwel

Rijk geïllustreerde monografie door Frederike Huygen

17 december 2015

Op 16 december verscheen een nieuwe, uitvoerige monografie over Wim Crouwel van de hand van Frederike Huygen.

Grafisch ontwerper en tentoonstellingsvormgever Wim Crouwel bepaalde met zijn bureau Total Design het gezicht van naoorlogs Nederland. Zijn modernisme kwam tot uiting in talloze affiches en catalogi voor het Stedelijk Museum, in postzegels en experimenteel werk zoals een opzienbarend computeralfabet. Crouwel riep in de jaren zeventig kritiek op, maar geldt tegenwoordig als cultfiguur en inspiratie voor velen.

De nieuwe monografie die Frederike Huygen schreef, is overvloedig geïllustreerd en laat bijzonder veel en fraai werk zien. De teksten belichten Crouwels carrière en zijn opvattingen, geven informatieve achtergronden bij zijn werk en plaatsen hem kritisch in context.

Frederike Huygen is kunst- en designhistorica en schreef vele publicaties over design. Zij werkt als freelance onderzoeker en auteur, en is voorzitter van de Stichting Designgeschiedenis Nederland. Eerder verscheen van haar bij Lecturis Schrofer Sketches.

Het boek is verkrijgbaar in de webwinkel van de Bijzondere Collecties, via onderstaande link.

  • Wim Crouwel modernist. Tekst door Frederike Huygen. Ontwerp door Lex Reitsma. Lecturis, 2015. 464 pagina’s, gebonden, ISBN 978-94-6226-147-1, € 49,50.

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA