Circusboeken naar Codarts

17 september 2015

De Universiteitsbibliotheek Amsterdam heeft een grote partij circusboeken geschonken aan het Rotterdamse conservatorium Codarts.

Dubbele titels

Op donderdag 16 juli is er een partij circusboeken uit het magazijn van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam verhuisd naar de bibliotheek van het Rotterdamse conservatorium Codarts. Bij een vergelijking van het oorspronkelijke bezit van de UBA en de op 1 januari 2013 opgenomen collectie van het Theater Instituut Nederland (TIN) bleken zo’n 500 titels dubbel te zijn.

Circusopleiding

Naast dans en muziek biedt Codarts ook een internationale circusopleiding. De studenten komen letterlijk van over de hele wereld naar Rotterdam, en de bibliotheek probeert een zo breed mogelijk scala van werktalen te bieden op het vlak van de literatuurvoorziening. Bibliothecaris Jeltje Kingma van Codarts toonde zich ingenomen met de schenking, die het literatuuraanbod van de circusopleiding in een keer meer dan verdubbelt.

Codarts

Jeltje Kingma met chauffeur in de bus van Codarts bij het IWO-magazijn van de UBA. Foto: Willem Rodenhuis.