‘Papieren pracht’ in de aanbieding

Van € 39,00 voor € 9,50

28 mei 2013

‘Papieren pracht’ biedt een overzicht van de schatten die dankzij het Steenbergen Fonds verworven of gerestaureerd konden worden.

Amsterdam, in de late middeleeuwen nog een onbeduidend stadje, groeide in de zeventiende eeuw uit tot een metropool. De macht, welvaart en kunstzin van Amsterdam konden wedijveren met die van Londen en Venetië. De Nederlandse Gouden Eeuw is vooral de Gouden Eeuw van Amsterdam.

Het ‘wonder van Amsterdam' glanst na in bouwwerken, schilderijen, maar ook in boeken. De stad had dan ook de grootste boekproductie ter wereld. De mooiste en omvangrijkste verzameling van Amsterdamse boeken uit de Gouden Eeuw bevindt zich nu bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Deze verzameling wordt regelmatig uitgebreid. De Bijzondere Collecties krijgen daarbij steun van het Steenbergen Fonds. Gesticht door dr. Th.J. Steenbergen bekostigt dit fonds de aanschaf en restauratie van boeken, kaarten en handschriften ter versterking van de Gouden Eeuwverzameling.

Papieren pracht biedt een overzicht van de schatten die dankzij het Steenbergen Fonds verworven of gerestaureerd konden worden. Het boek markeert de overgang van dit fonds naar een nieuwe vorm van mecenaat.