Tweede druk ‘1001 Vrouwen’

15 maart 2013

Na de presentatie op 14 februari werden in een week tijd 5000 exemplaren van '1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis' verkocht. Op maandag 18 maart, in de Boekenweek, verschijnt de tweede druk.

Voor de totstandkoming van het boek, waar historica Els Kloek met meer dan 300 deskundigen ruim tien jaar aan werkte, werd een crowdfundingscampagne opgezet. Crowdfunders konden een vrouw uit het boek adopteren en deden dat massaal. Het stelde Kloek in staat het project te voltooien en de levensverhalen van beroemde, beruchte, eigenzinnige, geliefde en vrome vrouwen niet alleen online, maar ook in boekvorm te realiseren.

Irma Boom, internationaal vermaard vormgeefster, tekende voor het ontwerp van 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, inclusief het idee voor een speciaal ontwikkeld roze papier. Een herdruk van een boek als dit is geen eenvoudige opgave, maar dankzij de inspanningen van papiermaker, drukker en binder ligt de tweede druk nog in de Boekenweek in de winkels.

De verhalen van 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis zijn niet alleen in het boek terug te vinden. Nog tot 20 mei is bij de Bijzondere Collecties van de UvA in Amsterdam de gelijknamige tentoonstelling te bezoeken. Kennisinstituut Atria organiseert door het hele land lezingen en activiteiten rondom vrouwen uit het boek. Zie ook www.1001-vrouwen.nl.

Els Kloek (red.), 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, Uitgeverij Vantilt • ISBN 978 94 6004 141 9 • 1556 p. • gebonden, rijk geïllustreerd, deels in kleur • € 39,50.

Te bestellen via de webshop van Nijhof & Lee.

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA