Symposium Early Dutch Books Online

De revolutionaire jaren 1780-1800 digitaal

26 april 2011

Op 26 mei 2011 wordt de databank Early Dutch Books Online gelanceerd met een symposium.

Op donderdag 26 mei 2011 presenteren de Koninklijke Bibliotheek en de bibliotheken van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden de databank Early Dutch Books Online. Rond de 10.000 in Nederland uitgegeven boeken met meer dan twee miljoen pagina's uit de periode 1780–1800 zijn hiervoor gedigitaliseerd. In samenwerking met de Werkgroep 18e Eeuw is een symposium georganiseerd waaruit de nieuwe onderzoeksmogelijkheden blijken die een dergelijk groot tekstcorpus biedt. Graag nodigen wij geinteresseerden uit voor het symposium en de feestelijke lancering van de databank.

Programma symposium

Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

Betje Wolff & Aagje Deken, Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart, 1782

Het symposium vindt plaats in de Stadsgehoorzaal, Aalmarkt 7, Leiden.
Dagvoorzitter is drs. Chantal Keijsper, hoofd Bijzondere Collecties, Universitaire Bibliotheken Leiden.
Het programma is hieronder te downloaden als pdf.

Deelname

Deelname is gratis. In verband met het aantal beschikbare plaatsen vragen wij u zich uiterlijk 18 mei aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar edbo@library.leidenuniv.nl onder vermelding van ‘aanmelding symposium’ of telefonisch via het secretariaat van de Universiteitsbibliotheek Leiden: 071–5272832.

Vanaf 27 mei beschikbaar: www.earlydutchbooksonline.nl