Hans Mulder nieuwe conservator Artis Bibliotheek

28 februari 2011

Hans Mulder volgt per 1 mei Piet Verkruijsse op als conservator van de Artis Bibliotheek.

Hans Mulder

Historicus en boekwetenschapper Hans Mulder (1961) is benoemd als nieuwe conservator van de Artis Bibliotheek bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Mulder is nu nog werkzaam als conservator oude en bijzondere drukken bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Hij volgt per 1 mei a.s. Piet Verkruijsse op, die vanaf 2005 als interim-conservator aan de Artis Bibliotheek was verbonden.

In deze museale bibliotheek van de Bijzondere Collecties aan de Plantage Middenlaan, op het terrein van Artis, zal Mulder leiding geven aan het team van medewerkers dat verantwoordelijk is voor de publieke en wetenschappelijke dienstverlening in de bibliotheek. Ook wordt hij projectleider van het grootschalige digitaliseringsprogramma van de ‘Iconographia Zoologica’, waarin de unieke prentencollectie met ruim 80.000 historische dierafbeeldingen via internet toegankelijk wordt gemaakt.

In de afgelopen jaren is de Artis Bibliotheek ten dele teruggebracht in de situatie van omstreeks 1900. Met een herinrichting van het meubilair, herstel van de oorspronkelijke boekenkasten en een herplaatsing van de boekencollectie in de oude systematiek heeft de bibliotheek weer een authentiek karakter gekregen.