Museumnacht trekt duizenden bezoekers

10 november 2008

De Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum trokken tijdens de Museumnacht op 1 november grote aantallen nieuwsgierigen.

Kaart van de Chinese provincie Chekiang in de Atlas Maior van Joan Blaeu (detail).

Kaart van de Chinese provincie Chekiang in de Atlas Maior van Joan Blaeu (detail).

Tijdens de Museumnacht op 1 november was het bij de Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum een drukte van belang. Veel bezoekers wisten het cultuurhistorisch en archeologisch erfgoed van de UvA aan de Oude Turfmarkt te vinden, ondanks de opgebroken straat. Bij het Allard Pierson Museum zijn zo'n 2250 mensen binnen geweest, bij de naastgelegen Bijzondere Collecties ruim 1750.

In het Allard Pierson Museum heerste een magische sfeer vanwege de Orakelnacht. Het verlangen de toekomst te kennen is blijkbaar sterker dan ooit: er stonden lange rijen voor de programmaonderdelen over toekomstvoorspellingen.

Bij de Bijzondere Collecties kwamen veel mensen af op minicolleges van Jean-Marc van Tol over Fokke & Sukke en de Canonitis. Verder genoot een groot aantal bezoekers van diverse rondleidingen en van een interview met Ruud de Wild over zijn passie voor typografie.

Nagenietend van alle activiteiten bleef men tot diep in de nacht lounchen in het Museumcafé met muziek van dj Eusebio.

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA