Recente aanwinst: Gouden Penselen

23 september 2004

De Bijzondere Collecties (Bibliotheek KVB) beheren het archief van de CPNB en ontvingen in dat kader een grote collectie Gouden Penselen

kikker Max Velthuijs

Fragment uit Max Velthuijs, 'Kikker is kikker' (1996).

Sinds 1973 reikt de CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) de Gouden en Zilveren Penselen uit aan kinderboekenillustratoren. Dat gebeurt altijd in de kinderboekenweek, die in 2004 voor de 50ste keer plaatsvindt, en wel van 6 tot en met 16 oktober.

Jan Jutte kreeg dit keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Een muts voor de maan van Sjoerd Kuyper.

De Universiteitsbibliotheek Amsterdam (Bibliotheek KVB) beheert het archief van de CPNB en ontving in dat kader recent een grote collectie Gouden Penselen – een prachtige aanvulling op de al bestaande, omvangrijke, collectie kinderboeken.