Slimmer online zoeken voor boekhistorici

Workshop door Ewoud Sanders in summerschool History of the Book

23aug2018 13.30 - 16.30

Workshop

Ewoud Sanders geeft op 23 augustus 2018 de workshop ‘Slimmer online zoeken voor boekhistorici’. De workshop is onderdeel van de summerschool History of the Book.

De website Delpher bevat ruim zestig miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, tijdschriften en boeken uit collecties van de Nederlandse bibliotheken, wetenschappelijke instellingen en erfgoedinstellingen. Het is een historische goudmijn, vooral als je er geavanceerd in zoekt.

In deze workshop laat Ewoud Sanders met allerlei praktische voorbeelden zien hoe je optimaal gebruikmaakt van Delpher. Naast Delpher komen onder andere Google Books en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) aan bod. En slimmer online zoeken in het algemeen.

Docent

Dr. Ewoud Sanders (1958) is historicus en journalist. Hij is vaste medewerker van onder meer NRC Handelsblad (waar hij een wekelijkse taalrubriek heeft) en het tijdschrift E-Data. Hij heeft ruim dertig boeken op zijn naam staan, onder andere over de herkomst van woorden en uitdrukkingen, boekgeschiedenis, massadigitalisering en over slimmer zoeken op internet.

In 2017 promoveerde Sanders op de dissertatie Levi’s eerste kerstfeest: jeugdverhalen over jodenbekering (1792–2015).

Datum, tijd en plaats

• donderdag 23 augustus