Boekpresentatie Het Beste van Best

20dec2017 15.30

Lezing

Op 5 oktober 2016 werd de circuscollectie van Jaap Best overgedragen aan de Bjizondere Collecties. Conservator Hans van Keulen interviewt Dick H. Vrieling over het boek 'Het beste van Best' en Bert Sliggers, oud-conservator van het Teylers museum.

Op 5 oktober 2016 werd de circuscollectie van Jaap Best overgedragen aan de Bijzondere Collecties. De collectie bestaat onder andere uit 7.000 affiches en zo’n 8.000 foto’s, en is bijeengebracht door de verzamelaar Jaap Best. Na zijn overlijden is de collectie door zijn vrouw in beheer overgedragen aan Teylers Museum. Teylers Museum heeft de collectie op internet ontsloten. Het bestuur van de stichting Jaap Best droeg vervolgens in 2016  de collectie in eigendom aan Bijzondere Collecties over omdat hier reeds een grote circuscollectie aanwezig. Op deze manier kan er meer aandacht en inhoudelijke expertise aan deze specifieke discipline kan worden besteed. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan deze collectie om deze te integreren in de bestaande circuscollectie.

Dick H. Vrieling, de auteur van het boek Het beste van Best, en Bert Sliggers, oud-conservator van het Teylers Museum-beiden goed bekend met de familie Best-Otte- worden op deze middag geïnterviewd door Hans van Keulen, conservator uitvoerende kunsten bij de Bijzondere Collecties. Wie was nu precies Jaap Best en want zijn insteek om te gaan verzamelen? Er zullen herinneringen worden gedeeld en anekdotes worden verteld over dit echtpaar.

Programma

15.30 uur: Inloop

16.00 uur: Hans van Keulen interviewt Dick H. Vrieling en Bert Sliggers

17.00 uur: Borrel en boekverkoop

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA