Foodie festival

Ontdek het kookboek in al zijn facetten!

18nov2017 12.30 - 18.00

Evenement

Tijdens het Foodie Festival staat het kookboek in al zijn facetten centraal. Er zijn lezingen, interviews, een Masterclass, signeersessies, een quiz en een workshop. Verder maakt u kennis met een aantal hoogtepunten uit onze collectie en is er een boekenmarkt.

 Jeroen Thijssen, schrijver van het boek Smaak neemt tussen 13.00 en 13.45 uur samen met zijn publiek de proef op de som. Tussen 15.30 en 16.10 uur onthult Onno Kleyn ‘de lekkerste schrijver van Nederland’ samen met zijn dochter Charlotte de inhoud van hun nieuwste boek dat volgend jaar verschijnt.  

Schrijfster en presentator Jonah Freud interviewt vanaf 13.00 uur meerdere auteurs. Onder deze auteurs zijn schrijfster en presentator Yvette van Boven, de schepper van de Groentebijbel Mari Maris, de prijswinnaar van de Joop Witteveenprijs, presentatrice en schrijfster van het smakelijke Pasta di Janny, Janny van der Heijden, meesterkok Angélique Schmeinck en wetenschapper/schijfster Annelies van Wittenberghe auteur van Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten (2016).

Janny van der Heijden van jurylid van het succesvolle TV-programma Heel Holland bakt bestookt het publiek met pittige, sappige en smakelijke vragen tijdens de quiz. De winnaar gaat naar huis met een maaltijdbox van de Krat.

Smaak staat ook centraal in de Masterclass die wordt gegeven door TV presentatrice en Meesterkok Angelique Schmeinck en ‘smaakprofessor’ Peter Klosse. Samen schreven zij het Nieuwe Proefboek dat recent verscheen. Plaats van handeling is de Johannes van Damkamer in het vijfsterrenhotel Hotel de l'Europe. Bijwonen van deze exclusieve Masterclass vraagt een toeslag van 25 euro bovenop de entreeprijs  van 12,50.

Historica Annelies van Wittenberghe geeft een workshop Historisch Koken gebruikmakend van de ingrediënten uit een ‘moderne’ maaltijd box van de Krat. Op het menu staan onder meer Stoofschotel met kip, pruimen en rapen (Spanje, 13de eeuw), Champignons powderfort (Italië, veertiende-vijftiende eeuw), Kalfslapjes van Belgen in ballingschap (Groot-Brittannië, 1915), Bloemkool met mosterdsaus (België, 1897) en Pompoensoep (Italië, 1570)

Tijdens de workshop kookt Annelies het voorgerecht. Bijwonen van de workshop vraagt een toeslag van 37,50 euro bovenop de entreeprijs van 12,50. Deelnemers krijgen dan wel een complete maaltijd box (ter waarde van 46 euro) voor 2 personen met de ingrediënten voor 9 gerechten en de inspiratierecepten mee naar huis.

foodie festival

Gepubliceerd door  Bijzondere Collecties UvA