TypeAmsterdam 2015

29okt2015 13.00 - 17.00

Evenement

Op donderdag 29 oktober vindt bij de Bijzondere Collecties van de UvA voor de vijfde keer TypeAmsterdam plaats, een middag over lopende letterzaken. Inschrijven is niet meer mogelijk: het maximum aantal plaatsen is bereikt.

TypeAmsterdam 2015 wordt georganiseerd door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De presentatie is in handen van Mathieu Lommen (Bijzondere Collecties) en Peter Verheul (Type & Media KABK). Het symposium wordt in het Engels gehouden.

Programma

De middag start om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) en duurt tot 17.00 uur. In de pauze is er koffie en thee. Op het programma staan de volgende sprekers:

Richard Niessen, ‘Typographic masonry’

Kristyan Sarkis, ‘Contemporaneity in Arabic type’

Otmar Hoefer, ‘Karlgeorg Hoefer, calligrapher’

Amsterdam Signpainters, ‘The revival of a craft’

Henry ‘Signpainter’ van der Horst geeft in de pauze een demonstratie ticket en showcard writing.

Inschrijven is niet meer mogelijk via onderstaande link. Het reguliere tarief bedraagt € 15, voor studenten geldt een gereduceerd tarief van € 10. Het maximum aantal plaatsen is bereikt.