Ontwerp je eigen boek met Adobe InDesign

Driedaagse cursus door Eva de Lange in summerschool History of the Book

22aug2018 24aug2018 10.00

Cursus

Eva de Lange geeft van 22 t/m 24 augustus 2018 de cursus ‘Ontwerp je eigen boek met Adobe InDesign’. De cursus is onderdeel van de summerschool History of the Book.

InDesign is vandaag de dag hét programma voor het opmaken van teksten samen met beelden. Het programma is ontwikkeld door de softwareproducent Adobe, ook bekend van Photoshop en Illustrator. Deze beginnerscursus Adobe InDesign is bedoeld voor mensen die het programma willen leren kennen om er zelf mee aan de slag te gaan. Of voor mensen die ontwerpen die gemaakt zijn met InDesign beter willen kunnen beoordelen.

Het softwareprogramma is enorm uitgebreid maar er is een aantal basisvaardigheden aan te wijzen dat je snel een stuk verder kan brengen in jouw kennis van het programma. We behandelen klassikaal alle basisgereedschappen en mogelijkheden van het programma. Hierbij komen ook de grondprincipes voor grafisch ontwerpen aan bod. Daarnaast gaan we individueel aan de slag met opdrachten. In deze opdrachten maken we flyers, folders en een (begin van een) boek.

Deelnemers aan deze cursus nemen hun eigen laptop mee waarop het programma InDesign al is geïnstalleerd.

Docent

Eva de Lange is opgeleid als grafisch ontwerper aan de kunstacademie ArtEZ. Zij is inmiddels 20 jaar werkzaam als ontwerper. Sinds 14 jaar heeft zij samen met haar partner een eigen communicatiebureau, Stratford Design. Ze ontwikkelen (reclame)campagnes en ontwerpen on- en offline uitingen voor opdrachtgevers in de (semi)publieke sector zoals de Gemeente Amsterdam.

Data, tijd en plaats

• woensdag 22 t/m vrijdag 24 augustus